Sastojci:
Kore
15 belanaca
30 kašika šećera
3 kašike limunovog soka
Fil I
15 žumanaca
250 g šećera u prahu
4 vanil-šećera
250 g margarina
Fil II
4 šlaga
100 g seckanih pečenih lešnika
100 g rendane čokolade
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca sa 10 kašika šećera u čvrst sneg, a potom dodati kašiku limunovog soka.
2. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i sušiti u ugrejanoj rerni na 120°C oko 120 minuta.
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
4. Žumanca umutiti sa šeceromu prahu i vanil-šećerom, pa skuvati na pari. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
5. Margarin posebno penasto umupati, pa sjediniti sa ohlađenim žumancima. Ostaviti sa strane.
6. Posebno umutiti šlag prema uputstvu sa kesice, a potom umešati lešnike i rendanu čokoladu.
7. Tortu filovati na sledeci način: kora-fil I-fil II i to ponoviti još dva puta.
8. Premazati dodatnim šlagom i dekorisati po želji.
Ovde možete pronaći više recepata za kremaste torte.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net