Start Predjela Kornet pogača

Kornet pogača

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (9 glasova, prosek: 2.44 od 5)

Loading ... Loading ...
kornet pogaca
Priprema:
1. U posudi za mešanje razmutiti kvasac sa mlakim mlekom, šećerom i kašičicom brašna te ostaviti da nadođe.
2. U odgovarajuću posudu staviti brašno, jogurt, 2 jajeta, ulje, so i nadošao kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo da naraste.
3. Testo podeliti na 8 loptica, svaku razviti oklagijom, premazati omekšalim margarinom i poređati jednu na drugu. Poslednju koru ne treba premazati margarinom.
4. Razviti koru prečnika 50 cm i debljine 1 cm. Sa spoljne strane kruga iseći tanku traku, podeliti je na 3 dela i svaki uviti u rolatić. Sva 3 rolatića postaviti na sredinu podmazane tepsije.
5. Koru iseći na 8 delova i od svakog dela umotati veću kiflu. Kifle preseći napola i ređati u tepsiju ukrug tako da širi kraj bude prema ivici tepsije.
6. Ostaviti pogaču 60 minuta da naraste, a zatim premazati umućenim jajetom i posuti susamom, a u sredini lanenim semenom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta. Gotovu pogaču pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji i omekša.

recept Vesne Desić Mihajlović iz Niša
recept Vesne Desić Mihajlović iz Niša