Start Predjela Peciva Korpice s tunjevinom

Korpice s tunjevinom

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 1 pakovanje lisnatog testa
– 3 šargarepe
– 250 g tunjevine
– 2 dl pavlake
– 0,5 dl belog vina
– 1 kašika brašna
– 2 kašike putera
– 1/2 veze mirođije
– 1 jaje
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Šargarepu oljuštiti i iseći na kolutove, tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišnog ulja, a mirođiju sitno iseckati.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati šargarepu i pržiti je dok ne omekša. Zatim dodati pavlaku, belo vino i mirođiju, začiniti po ukusu, posuti brašnom i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi.
3. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim kalupom vaditi krugove. Manjim kalupom od dobijenih krugova praviti obruče.
4. Ivice svakog kruga premazati belancetom, pa odgore zalepiti obruč. U sredinu svake korpice staviti prsten od folije kako se ne bi deformisala prilikom pečenja.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene korpice i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečene korpice napuniti pripremljenim filom.

 

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net