Sastojci:
1 kg mekog brašna tip 400
1 svež kvasac
3 dl mleka
1 kašičica šećera
2 dl neutralne pavlake
1 kašika soli
250 g margarina
200 g feta sira
1 jaje
1 žumance
50 g kikirikija
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna, te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mlako mleko, neutralnu pavlaku i so, te dobro izmešati.
3. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, premazati ga trećinom omekšalog margarina i preklopiti. Isti postupak ponoviti još 2 puta. Ovako pripremljeno testo ostaviti da se odmori 30 min.
5. Feta sir izgnječiti i sjediniti sa seckanim kikirikijem i žumancetom.
6. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i iseći na kvadrate 8×8 cm.
7. U sredinu svakog kvadrata staviti malo pripremljenog fila i spojiti krajeve.
8. Pripremljene korpice poređeti u pleh obložen papirom za pečenje i premazati ih umućenim jajetom. Na kraju ih staviti da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumene.