Priprema
1. Zamesiti mekše testo od vode i brašna.
2. Od testa napraviti 25 loptica (veličine jajeta). Svaku lopticu rastanjiti u jufkice promera dvadesetak centimetara.
3. Svaku jufkicu premazati otopljenom mašću i slagati jednu na drugu (15 komada). Poslednju ne premazivati. Testo razvući u veličinu tepsije (tepsija broj 36).
4. U premazanu tepsiju staviti razvučenu koru i posuti je brašnom da se ne bi zalepila sledeća kora. Postupak ponoviti i sa ostalih 10 kora.
5. Drugom korom preklopiti prvu i krajeve uvijati prstima da ne bi iscureo fil. Ostaviti prorez od oko 4 cm kroz koji se može sipati fil.
6. Dobro umutiti mleko i jaja, te fil posoliti. Usuti ga između 2 kore u tepsiji. Jedan kraj tepsije podići na oklagiju da bi se fil razlio. Uviti i ostatak ruba.
7. Pitu preliti ostatkom masti i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Zatim isključiti rernu, a pitu ostaviti desetak minuta da se tišti.
8. Izvaditi pitu i poprskati je hladnom vodom. Kao prilog, servirati kiselo mleko.