Start Deserti Kraljica među tortama: Ružičasti oblak

Kraljica među tortama: Ružičasti oblak

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
3 kašike šećera
1 kašika brašna
1 kašika kakaoa
3 kašike mlevenih oraha
pola praška za pecivo
1 šoljica (za crnu kafu) mleka
1 vanil-šećer
Za puslice:
2 belanceta
6 kašika šećera
100 g čokolade
malo ulja
Za fil:
1 l mleka
15 kašika šećera
5 želatina
400 g šlaga
1 pavlaka
600 g malina
Ostalo:
150 g čokolade
malo ulja

Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.
2. Zatim dodati žumanca i brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo.
3. Na kraju dodati orahe i mikserom sve dobro umutiti.
4. Smesu uliti u pleh oboložen papirom za pečenje i peći na 200°C dok ne porumeni.
5. Pečenu i ohlađenu koru preliti toplim mlekom s vanil-šećerom.
Puslice:
1. Mutiti belanca sa šećerom na pari. Nakon toga sipati u špric, pa formirati puslice u podmazanom i brašnom posutom plehu.
2. Sušiti puslice sat i po na 150°C. Ohlađene puslice preliti čokoladom koja je otopljena s malo ulja.
Fil:
1. Maline staviti u cediljku da se ocede, a ispod staviti šerpu kako bi se sačuvao sok.
2. Želatine potopiti u 1 dl vode da nabubre.
3. Mleko prokuvati sa šećerom, dodati želatin i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se dobro ohladi.
4. Nakon toga mutiti mikserom i dodavati pavlaku i kašiku po kašiku praha za šlag.
5. Fil podeliti na dva dela. U jedan umešati maline, a u drugi sok od malina.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil s malinama, puslice, fil sa sokom.
2. Ostaviti tortu da se dobro ohladi, pa preliti čokoladom otopljenom sa malo ulja.
3. Ukrasiti preostalim puslicama.