Start Deserti Ostalo Krckavi letnji desert (FOTO)

Krckavi letnji desert (FOTO)

Sastojci:
250 ml slatke pavlake
3 belanceta
50 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
200 g čokolade
50 g pečenih lešnika
Dekoracija
100 ml slatke pavlake
30 g pečenih lešnika
50 g čokolade

Priprema:
Fil – umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer u prahu, vanil-šećer i nastaviti mućenje. Posebno umutiti slatku pavlaku i lagano je dodati belancima. Dobijenu smesu odložiti u frižider.                                                                                                             Finalni postupak – na pari otopiti čokoladu. Lešnike prepeći pa iseckati. Na dva papira za pečenje veličine pleha, iscrtati po dva puta dno četvrtastog suda u kom će se slagati desert. Na to naneti čokoladu u tankom sloju, pa je ostaviti na hladnom da se stegne. Dno i stranice odgovarajuće posude obložiti providnom folijom. Sipati petinu fila, posuti s malo lešnika i prekriti listom čokolade. Naneti sledeći sloj fila, pa lešnike i čokoladu. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši materijal, a slaganje završiti slojem krema. Prekriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač da se stegne, najmanje tri sata.             Zamrznuti desert izvaditi iz kalupa, skinuti foliju i dekorisati umućenom slatkom pavlakom, čokoladom i lešnicima po želji.

Uživajte u Bakinim slatkišima. Prijatno!