Sastojci:
1 kg sirove bundeve
2 veća krompira
8 dl povrtnog bujona
1 veća glavica crnog luka
3 cm sirovog đumbira
so, crveni biber
250 ml neutralne pavlake
ISPROBAJTE I… Krem čorbu od povrća
Priprema:
1. Bundevu iseći na kriške ili kockice pa ispeći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta. Pečenu bundevu ostaviti da se prohladi pa ispasirati. Crni luk očistiti i iseckati na kockice. Krompir oljuštiti i iseći na sitno.
2. Na umereno ugrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk da postane staklast i mekan. Zatim, dodati rendani đumbir pa kratko propržiti.
3. Dodati pasiranu bundevu, so, bujon i promešati.
4. Ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi 10 minuta pa skloniti sa šporeta.
5. Štapnim mikserom ispasirati povrće i dodati neutralnu pavlaku pa sve dobro promešati da se sjedini.
6. Začiniti suvim začinom i servirati. Čorbu ukrasiti krupno mlevenim crvenim biberom i neutralnom pavlakom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net