Sastojci:
– 1 manja glavica karfiola
– 2 čena belog luka
– 1 glavica crnog luka
– 100 g putera
– 1 kocka za supu od povrća
– 2 dl pavlake za kuvanje
– 30 g parmezana
– 50 g brusketa
– mešavina začina
Priprema:
1. Karfiol očistiti i iskidati na cvetove, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Procediti ga od suvišne tečnosti, a supu u kojoj se kuvao sačuvati.
2. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na puteru. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući pomalo vode dok luk ne omekša.
3. Sjediniti obareni karfiol, dinstani luk i malo supe od karfiola te izmiksati.
4. Nakon toga dobijenu kašu sjediniti sa preostalom supom od karfiola, dodati kocku od povrća, pavlaku za kuvanje, parmezan i začine po ukusu pa prokuvati.
5. Gotovu čorbu pred služenje posuti brusketima.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net