Sastojci:
1 keleraba
1 šargarepa
50 g celera
1 zelena paprika
1 glavica crnog luka
1 manji paradajz
1,5 l supe od povrća
mešavina začina
2 kašike pavlake
ulje, biber
Pročitajte još...Krem čorba od povrća
Priprema:
1. Kelerabu, papriku, celer, šargarepu i crni luk očistiti i iseći na kockice.
2. Paradajz oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati zelenu papriku, rendani paradajz i kelerabu te pržiti uz lagano mešanje oko 2 min. Naliti supom od povrća pa kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
5. Zatim povrće procediti a čorbu sačuvati.
6. Povrće sa malo tečnosti izmiksati štapnim mikserom, a nakon toga sjediniti sa preostalom supom, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
7. U gotovu čorbu umešati pavlaku.