Start Glavna jela Supe i čorbe Krem čorba od kestena

Krem čorba od kestena

Foto: Thinkstock

Sastojci:

150 g kestena
150 g šampinjona
150 g krompira
1 kašika seckanog peršuna
50 g mesnate slanine
1 dl pavlake za kuvanje
1 žumance, ulje
mešavina začina

Priprema:

1. Kesten i krompir očistiti pa krompir iseći na manje kocke.
2. U lonac staviti krompir i kesten, preliti ih sa 1,5 l vode, dodati peršunov list i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
3. Potom krompir i kesten procediti i ispasirati te vratiti u tečnost u kojoj su se kuvali. Po potrebe doliti još malo vode i prokuvati.
4. Slaninu iseći na štapiće, a šampinjone na listove. Na malo ulja propržiti slaninu da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pržene pečurke sa slaninom dodati u čorbu od kestena i promešati.
6. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje i žumance pa dodati u gotovu čorbu.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net