Start Glavna jela Krem čorba od kiselog kupusa

Krem čorba od kiselog kupusa

Foto: Aleksandar Kovačević


Priprema: 20 min.

Kuvanje: 45 min.

Mrsno jelo

Sastojci:

* 200 g kiselog kupusa ribanca

* 100 g dimljene slanine

* 1 šargarepa

* 1 glavica crnog luka

* 1 čen belog luka

* 2 kašike brašna

* 200 ml mleka

* 500 ml juneće supe

* mešavina suvih začina

* mleveni crni biber

* malo ulja ili masti


Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i slaninu očistiti i iseći na kockice, beli luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu te sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
3. Zatim ubaciti slaninu i beli luk te kratko propržiti.

4. Dodati opran kiseli kupus te nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok kupus ne omekša.

5. Naliti junećom supom i vodom, začiniti po ukusu i još malo prokuvati.

6. Posebno razmutiti brašno u hladnom mleku, te pred kraj kuvanja sipati u čorbu. Promešati i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.

Komentar: Ovo je odlična čorba koja će vas ugrejati i okrepiti nakon boravka na snegu. Po želji možete je poslužiti s pavlakom i listovima belog luka.

Recept Aleksandra Kovačevića iz Novog Sada