Sastojci:
– 500 g krompira
– 2 šargarepe
– 150 g barene šunke
– 40 g putera
– 7 dl mleka
– 30 g parmezana
– 2 kašike brašna
– mešavina začina
Priprema:
1. Krompir i šargarepu oguliti i iseći na kockice. Barenu šunku takođe iseckati na kockice.
2. U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Potom dodati povrće i nastaviti sa kuvanjem dok ne omekša. Pred kraj dodati šunku te i nju kratko prokuvati. Zatim povrće i šunku ocediti od suvišne tečnosti.
3. Posebno u drugoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne dobije ređi sos.
4. Na kraju u bešamel sos dodati bareno povrće sa šunkom, parmezan i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net