Sastojci:
500 g zrelog paradajza
1/2 praziluka
2 šargarepe
100 g celera
1 glavica crnog luka
1 kašika paradajz pirea
50 g putera
1 kašika seckanog lista celera
1 dl neutralne pavlake
1,2 l juneće supe
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Paradajz kratko izblanširati u ključaloj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Ohlađen paradajz oguliti i iseći na kockice.
2. Praziluk i crni luk iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, dodati praziluk i crni luk pa kratko propržiti.
4. Potom dodati šargarepu, celer, paradajz te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je povrće napola dinstano, naliti ga junećom supom, dodati paradajz pire i začine po ukusu, pa kuvati dok povrće na omekša.
6. Na kraju čorbu procediti, a povrće sa malo tečnosti izmiksati i vratiti u čorbu. Umešati neutralnu pavlaku i čorbu posuti listom celera.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net