Sastojci:
½ kg šampinjona
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 supene kašike maslinovog ulja
25 g putera
1 kašičica soli
1 kašika suvog začina
1 kašičica mlevenog bibera
2 l tople vode
2 pileće kocke za supu
300 ml kokosovog mleka
vlašac
Priprema:
1. Šampinjone očistiti suvom četkicom, pa seći na tanke listiće.
2. Crni luk očistiti i iseći na listiće, blago posoliti, promešati i ostaviti 10-ak minuta da omekša.
3. Lonac dobro ugrejati dodati maslinovo ulje i puter, a zatim dodati crni luk i dinstati na umerenoj temperaturi sve dok ne dobije rumenu boju i postane mekan.
4. U tom trenutku dodati šampinjone, blago posoliti i nastaviti sa kuvanjem sve dok voda koju su pečurke pustile ne ispari.
5. Dodati sitno seckan beli luk i biber, kratko propržiti pa naliti sa vrućom vodom u koju su prethodno potopljene kocke za supu, poklopiti i kuvati 10-ak minuta.
6. Zatim, štapnim mikserom sve usitniti, vratiti na vatru i dodati kokosovo mleko. Kratko prokuvati i skloniti sa vatre.
7. Čorbu dekorisati seckanim vlašcem i poslužiti.