Sastojci:
– 400 g belog mesa
– 1 veća šargarepa
– 1 glavica crnog luka
– 1/2 veze peršuna
– 2 krompira
– 100 g zamrznutog graška
– 150 g brokolija
– 1 jaje
– 1 dl pavlake
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. U većoj šerpi skuvati pileće belo meso, očišćenu šargarepu, glavicu luka i krompir. Kada supa prokuva, skinuti penu, dodati začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
2. Bareno povrće i meso izvaditi. Šargarepu i meso iseći na manje komade, pa ih vratiti u supu. Luk i krompir izmiksati, pa dobijenu smesu sipati u supu. Dodati grašak i cvetove brokolija, pa kuvati još 10 min.
3. U gotovu krem supu dodati mešavinu pavlake i žumanceta. Na kraju posuti sitno seckanim peršunom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net