Sastojci:
600 g svežeg spanaća
50 g putera
1 l vrućeg bujona (kocka)
200 g pirinča
1 jaje
4 kašike struganog parmezana
ISPROBAJTE I… Krem čorbu od povrća
Priprema:
1. Spanać očistiti, dobro oprati a zatim ga ocediti i iseckati.
2. U većoj šerpi ropržiti spanać na razgrejanom puteru, sipati u supu pa ostaviti da provri. Čim supa počne da vri dodati pirinač i kuvati uz povremno mešanje. Pred kraj, štapnim mikserom sve dobro ispasirati i začiniti po ukusu.
3. Zatim dodati umućeno jaje sa sirom, uz stalno mešanje kako bi se sastojci povezali.
4. Služiti toplo, dekorisano sa kašikom pavlake ili po želji.
Više o spanaću, savetima i receptima kako ga pripremati pogledajte OVDE…
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net