Start Glavna jela Supe i čorbe Krem čorba sa lisičarkama i kurkumom

Krem čorba sa lisičarkama i kurkumom

Čorba sa lisičarkama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg lisičarki
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 krompira
1 šargarepa
1½ l povrtne supe
50 g putera
malo ulja
so, biber
1 kašičica kurkume

Priprema:

1. Lisičarke očistiti od zemlje i nečistoća, pa grubo iseći. Crni i beli luk, krompir i šargarepu očistiti i krupnije iseći.
2. U široj šerpi zagrejati ulje i puter pa dodati crni luk i dinstati dok ne omekša na umerenoj temperaturi.
3. Dodati beli luk, pa kratko prodinstati. A, zatim dodati pečurke i nastaviti prženje.
4. Kada pečurke otpuste aromu i promene boju, dodati krompir, šargarepu, supu, začine, pa kuvati dok povrće ne omekaša.
5. Čorbu skloniti sa vatre i propasirati štapnim mikserom. Ukoliko je potrebno dodati još malo tečnosti kako čorba ne bi bila previše gusta.
6. Čorbu sipati u tanjir, posuti krutonim, ukrasiti sa malo pavlake i listom peršuna.