Start Glavna jela Povrće Krem čorba sa šampinjonima

Krem čorba sa šampinjonima

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Namirnice
šampinjoni 300g
crni luk 1gl
beli luk 2čl
brašno 1sk
kisela pavlaka 200g
jaja 1kom
so 0.5kk
biber 0.2kk
vegeta 2kk
peršunov list 0.2sk
ulje 1

Priprema:
1. Krem čorba sa šampinjonima se priprema na sledeći način: crni i beli luk oljuštite, a šampinjone očistite od zemlje. Crni i beli luk i dve trećine šampinjona sitno isecite najbolje u secku pošto preba da bude skoro kao kaša. Preostale šampinjone isecite na listiće.

2. Na malo zagrejanog ulja stavite usitnjene šampinjone sa lukom i šampinjone isečene na listiće da se uz povremeno mešanje proprže.

3. Prodinstane šampinjone pospite sa kašikom brašna i dobro promešajte da se brašno blago uprži i poveže sa smesom. Naspite 1.5l vruće vode uz neprestano mešanje da se brašno rastopi i da čorba nema grudvica. Kuvajte krem čorbu do željene gustine. Gotovu krem čorbu sa šampinjonima začinite sa soli, biberom, vegetom i sitno isečenim peršunovim listom.