Sastojci:
Za koru
– 7 belanaca
– 7 kašika brašna
– 3 kašike šećera
– 1 dl ulja
– 50 g čokolade
– 1 prašak za pecivo
Za fil
– 7 žumanaca
– 200 g šećera
– 250 g putera
– 60 g bele čokolade
– 60 g crne čokolade
– 100 g seckanog kikirikija
Za dekoraciju
– 50 g kikirikija
– 2 krem šlaga od vanile
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme dok se šećer ne otopi.
2. Dodati ulje, brašno, rendanu čokoladu, prašak za pecivo i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaoni kalup obložen papirom za pečenje. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer, te kuvati na pari mešajući sve vreme dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu masu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
3. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu belu čokoladu i kikiriki, a u drugi otopljenu crnu čokoladu i promešati.
4. Koru premazati prvo filom od kikirikija, potom naneti fil od crne čokolade.
5. Šlag krem pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati preko kolača i dekorisati kikirikijem.
ISPROBAJTE I:
Kikiriki štanglice sa rozen korama
Kuglice sa susamom i kikirikijem
Kikiriki štanglice sa čokoladom
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net