Start Deserti Puding i sladoled Krem sa breskvama i sirom

Krem sa breskvama i sirom

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

3 žumanceta
150 g šećera u prahu
3 dl slatke pavlake
250 g maskarpone
sira
1 šipka vanile
8 piškota
6 bresaka
1/2 limuna
0,5 dl vermuta

Priprema:

1. Sjediniti žumanca sa 100 g šećera u prahu i 1 dl slatke pavlake pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zusne. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. Šipku vanile uzdužno preseći, a zatim sastrugati sredinu i dodati u fil od žumanaca.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag te sjediniti sa maskarpone sirom. Dodati u krem od žumanaca i polako promešati.
4. Piškote iseći na kockice.
5. Breskve očistiti od koštica i takođe iseći na kockice. Posuti ih preostalim šećerom, dodati vermut i sok od limuna pa promešati.
6. U 4 staklene čaše rasporediti polovinu seckanih piškota, zatim sipati malo fila i posuti sa malo oceđenih bresaka. Isti postupak ponoviti još jednom. Završiti filom i dekorisati po želji.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net