Sastojci:
Kore
3 bloka lisnatog testa (zamrznutog)
Fil I i II
300 g višanja
1,5 l soka od višanja
5 kašika šećera
4 pudinga od vanile
1 l slatke pavlake
Dekoracija
100 g šećera u prahu
Priprema:
Kore
1. Odmrznuti blok lisnatog testa, pa ga razviti oklagijom u pravougaonik. Preneti ga na poleđinu pleha, izbockati viljuškom, a potom peći u rerni zagrejanoj na 200º C dok ne porumeni.
2. Postupak ponoviti s preostalim testom da se dobiju još dve kore.
Fil I i II
1. Razmutiti puding i šećer u 3 dl soka od višanja. Ostatak soka ostaviti da provri.
2. Dodati izmućen puding u ključali sok i mešati dok se ne zgusne.
3. Umešati višnje i još malo prokvati, a zatim ostaviti da se ohladi.
4. Za fil II umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg.
Finalni postupak
1. Na tacnu staviti prvu koru, premazati je polovinom fila I pa naneti polovinu umućene slatke pavlake. Postupak filovanja ponoviti s preostalim materijalom i slaganje završiti trećom korom.
2. Kolač najpre ohladiti, pa ga nakon toga posuti šećerom u prahu i iseći na kockice.
Pripremu kolača u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…