Priprema:
Fil I:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dosipati šećer, muteći dok se ne dobije čvrst šam.
2. Potom dodati umućena žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Polako promešati varjačom.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko. Mešati da se puding lepo zgusne.
Finalni postupak:
1. Prebrojati kore i podeliti ih na 4 dela (za 4 štrudle, treba da bude po 4 kore).
2. Na prve 3 kore staviti po 3-4 kašike fila I, a 4. premazati toplim pudingom, pa urolati.
3. Postupak ponoviti sa preostalim korama. Pripremljene štrudle premazati preostalim filom ili sa malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta, tj. dok ne porumene. Sačekati da se prohlade, pa ih iseći i posuti šećerom u prahu.