Sastojci:
– 250 g krompira
– 150 g mladog luka
– 8 dl pileće supe
– 30 g putera
– 5 kašike ulja
– 3 dl jogurta
– 2 kašike limunovog soka
– 200 g šampinjona
– 4 kriške tosta
– mešavina začina, so, biber, bosiljak
Priprema
1. Mladi luk iseći na kolutove, krompir oljuštiti i iseći na kocke, tost takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo putera propržiti beli deo mladog luka, a zeleni ostaviti za dekoraciju.
3. U prženi luk dodati krompir i supu, te poklopiti i dinstati dok krompir ne omekša. Zatim sve izmiksovati u blenderu i vratiti u šerpu.
4. Jogurt naliti u šerpu, dodati šampinjone i začine, pa kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja propržiti tost, bosiljak i mešavinu začina, te dodati u gotovu čorbu.
6. Neposredno pred služenje umešati sok od limuna i posuti percima mladog luka.