Start Deserti Krem torta

Krem torta

krem torta
Priprema:
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, malo ga podmazati i dno tepsije prekriti seckanim orasima.

Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Potom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Sve dobro sjediniti.
2. Smesu sipati u tepsiju preko oraha i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 min.

Fil:
1. Ulupati žumanca sa šećerom i 2 dl mleka, pa umešati brašno. Preostalo mleko ostaviti da provri, te ukuvati pripremljenu smesu. Mešati dok se ne zgusne.
2. Margarin posebno ulupati pa ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
3. Potom u fil dodati suvo grožđe i seckane brusnice i sve lepo sjediniti.

Finalni postupak:
1. Pečenu koru okrenuti na tacnu da orasi budu odozgo, a zatim je premazati filom.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku i rasporediti je preko fila.
3. Keks malo natopljen mlekom slagati preko pavlake, ali tako da se ostavi malo razmaka između keksa, kako bi se parčad lakše sekla. Tortu ostaviti da odsoji u frižideru oko 3 sata.

Recept Bojane Knežić iz Vrbasa
Recept Bojane Knežić iz Vrbasa