Sastojci:
Tamne kore
6 belanaca
6 kašika šećera
10 kašika mlevenog maka
1 kašike brašna
2 kašike ruma
1 prašak za pecivo
Svetla kora
3 belanceta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
1 kašika ruma
½ praška za pecivo
mleka po potrebi za prskanje kora
malo ekstrakta ruma
50 g čokolade
Fil
9 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanile
700 ml mleka
250 g margarina
2 vanil-šećera
Priprema:
Tamne kore
1. Umutiti 3 belanceta sa 3 kašike
šećera, pa umešati 5 kašika mlevenog maka i kašiku brašna. Na kraju dodati kašiku ruma i ½ praška za pecivo.
2. Sve lepo sjediniti, pa uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
3. Na isti način ispeći još jednu koru.
Svetla kora
1. Umutiti belanca sa šećerom, pa umešati brašno i prašak za pecivo. Dodati ulje i rum i sve lepo sjediniti.
2. Peći na 200°C dok ne porumeni.
Fil
1. Ulupati žumanca sa šećerom, pa dodati puding i 100 ml mleka.
2. Preostalo mleko staviti da provri i ukuvati razmućenu smesu. Mešati dok se ne zgusne, te ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađeno sastaviti sa umućenim margarinom.
Finalni postupak
1. Mleko pomešati sa nekoliko kapi ekstrakta ruma, pa poprskati kore pre filovanja.
2. Slagati ovim redom: kora sa makom, fil, 50 g rendane čokolade, svetla kora, fil, 50 g rendane čokolade, tamna kora, fil. Dekorisati po želji.