Sastojci:
Za koru:
100 g čokolade
125 g margarina
125 g šećera
3 jajeta
50 g brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
50 g mlevenih lešnika
Za fil:
200 g malina
200 g kupina
250 ml soka od malina
1 puding od maline
50 g šećera
Za krem:
1 kesica crvenog želatina
50 ml ruma
50 ml likera od višanja
3 kašike soka od pomorandže
50 g šećera
400 ml slatke pavlake
Ostalo:
100 g čokolade
ISPROBAJTE I… Voćnu jogurt tortu sa kupinama
Priprema:
Kora:
1. U dubljoj posudi mikserom umutiti margarin postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
3. Umešati brašno pomešano s praškom za pecivo,a zatim i rendanu čokoladu i lešnike.
4. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno ih dodavati u prethodnu smesu i mešati varjačom.
5. Uliti smesu u kalup i peći 35 minuta na 180°C.
Fil:
1. Dobro ocediti maline i kupine, a sok koji puste sačuvati pa odmeriti 250 ml.
2. Puding razmutiti s malo soka, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom.
3. Dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Na kraju umešati maline i kupine te ostaviti da se ohladi.
Krem:
1. Želatin potopiti prema uputstvu sa pakovanja.
2. U činiji pomešati rum, liker, sok i šećer. Želatin pomešati s malo tečnosti, te ga dodati u činiju.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku. Kad tečnost sa želatinom počne da se zgušnjava, umešati slatku pavlaku.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom, a zatim kremom.
2. Tortu ostaviti da se ohladi u frižideru, te je posuti rendanom čokoladom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net