Sastojci:
Kora
4 jajeta
150 g šećera
200 g mlevenih lešnika
1 prašak za pecivo
2 kašike prezli
Fil
600 ml mleka
6 kašika brašna
250 g margarina
150 g šećera
2 jajeta
350 g tamnog eurokrema
Priprema:
Kora
1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih sa 50 g šećera umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca, dodati mlevene lešnike, prašak za pecivo i prezle, te polako promešati varjačom.
4. Pravougaonu tepsiju dimenzija 30×20 cm obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 min.
Fil
1. U šerpu sipati 500 ml mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti jaja sa šećerom, dodati 100 ml mleka i brašno, pa izmiksati. Sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i tamni eurokrem. Sve umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Dobijeni fil premazati preko kore.
2. Filovani kolač dekorisati po želji.