Start Deserti Torte Najlepše kremaste torte: Recepti za raskošne torte

Najlepše kremaste torte: Recepti za raskošne torte

Kremasta torta

DH
DH

Sastojci:
za kore
– 15 belanaca
– 15 kašika šećera
– 300 g mlevenog keksa
– 3 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 6 kašika ruma
za fil
– 1 l mleka
– 6 kašika šećera
– 15 žumanaca
– 3 pudinga od vanile
– 250 g margarina
– 4 kašike prženih lešnika
– 4 kašike eurokrema
– 100 g bele čokolade
za dekoraciju
– 2 šlaga

Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Na kraju dodati 100 g mlevenog keksa i kašiku brašna, jednu trećinu praška za pecivo i polako promešati varjačom.
3. U okrugao kalup za torte obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je izvaditi iz kalupa i poprskati sa 2 kašike ruma. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Preostalo mleko umutiti sa praškom za puding od vanile i žumancima te dodati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi da se zgusne.
3. U ohlađen fil od pudinga postepeno dodavati margarin i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Dobijeni fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevene pržene lešnike, u drugi rendanu belu čokoladu, a u treći deo eurokrem i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila od bele čokolade, zatim naneti polovinu fila od prženih mlevenih lešnika i na kraju polovinu fila od eurokrema. Preklopiti drugom korom te isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko torte

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net