Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
3 kašike ulja
2 ravne kašike kakaoa
1 dl mleka
Za fil:
4 dl slatke pavlake
400 g jagoda + jagode za dekoraciju
20 g želatina
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.
3. Smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati kakao i promešati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju sipati malo svetle smese. Preko središnjeg dela svetle naneti malo tamne smese i tako nadalje dok se ne utroši materijal i ne popuni tepsija. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min. Pečeni biskvit izbockati i preliti mlekom.
Fil:
1. Jagode očistiti i iseckati pa izmiksati u blenderu.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa dodati u smesu od jagoda i polako izmešati žicom za mućenje.
3. Želatin preliti sa 6 kašika vode pa čim nabubri dodati u fil i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru preliti filom od jagoda, te kolač ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Nakon toga ga iseći na kocke i dekorisati polovinama jagoda.