Sastojci:
2 kašike putera
1 crveni luk
2 šargarepe
1 šoljica (za crnu kafu) graška
1 šoljica kukuruza šećerca
2 šolje (od 2 dl) sočiva
2 krompira
1 kocka za supu
pola vezice svećeg lista peršuna
pola šolje pavlake za kuvanje
2 šake spanaća
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
1. U šerpu staviti puter, pa ostaviti da se otopi.
2. Sitno iseckati crveni luk, šargarepu na kockice, zatim sipati u šerpu i pržiti dok luk ne postane staklast.
3. Naliti malo vode i dodati krompir isečen na kockice.
4. Dodati sočivo, kocku za supu i vode da prekrije sočivo. Kuvati 30-45 minuta dok sočivo ne omekša uz dodavanje vode po potrebi.
5. Ubaciti grašak i kukuruz, a krompir izgnječiti viljuškom uza zid šerpe i promešati.
6. Posoliti i poberiti po ukusu, dodati malo maslinovog ulja, pa ubaciti iseckan spanać i peršun.
7. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, ostaviti 2-3 minuta te poslužiti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net