Sastav:
Kora
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja* ulja
100 g rendane čokolade
Fil
5 žumanaca
oko 350 ml mleka
3 kašike brašna
1 kašika šećera
50 ml mleka
Karamel
200 g šećera
200 g putera
*šolja=100 ml
Priprema:
Kora
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju rendanu čokoladu.
2. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Fil
1. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati kašiku brašna i 50 ml mleka.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri, pa smesu od žumanaca ukuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Karamel
1. Na tihoj vatri otopiti šećer, a potom dodati puter isečen na kockice.
2. Mešati 2-3 minuta, a zatim skloniti sa vatre i dodati u prethodni krem sa žumancima i dobro umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Pripremljen krem ravnomerno premazati preko kore.
2. Zatim, preliti otopljenom čokoladom ili šlagom, pa dekorisati po želji.