Večera
Sastojci:
2 tikvice
1 glavica crnog luka
pola veze mirođije
malo maslinovog ulja
1 čen belog luka
morska so
ISPROBAJTE I… Potaž od karfiola i tikvica
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati pa ga ispržiti na malo ulja dok ne postane staklast.
2. Zatim dodati tikvice isečene na kockice i izgnječen beli luk. Naliti vodom da ogreznu i posoliti po ukusu.
3. Kuvati oko 15 minuta (po potrebi dodavati vode), a zatim skloniti s ringle i sve izmutiti ručnim blenderom.
4. Mirođiju oprati i sitno iseckati. Ubaciti u potaž od tikvica i kuvati još nekoliko minuta kako bi pustio aromu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net