Sastojci:
Kora
2 jajeta
6 žumanca
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
Fil
3 pudinga od vanile
800 ml vode
10 kašika šećera
6 belanca
3 vanil-šećera
I još
200 g jagoda
1 kesica šlaga
Priprema:
Kora
1. Umutiti jaja i 6 žumanca sa šećerom, zatim dodati brašno, prašak za pecivo i ulje.
2. Sve dobro umutiti i sipati u podmazan i brašnom posut četvrtasti pleh.
3. Peći oko 20 minuta na 170ºC.
Neobična krempita
Fil
Belanca čvrsto umutiti sa 8 kašika šećera i vanil-šećerom.
1. Puding razmutiti u malo mleka, a ostatak mleka i šećera staviti da se kuva. Kada mleko provi, u tankom mlazu sipati puding i neprestano mešati sve dok se ne zgusne.
2. Vreo puding sipati u prethodno umućeni sneg od belanaca i sve dobro sjediniti.
Finalni postupak
1. Na toplu koru poređati jagode presećene na pola, pa premazati filom (odmah nakon pripreme).
2. Kolač ostaviti da se ohladi pa neposredno pred serviranje ukrasiti šlagom.