Start Glavna jela Krmenadle ”Aleksandar Makedonski”

Krmenadle ”Aleksandar Makedonski”

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
krmenadle

Priprema:

1. Šampinjone iseći na komade, a plavi patlidžan oljuštiti i iseći na kolutove, posoliti ga i ostaviti da pusti sok.
2. Krmenadle posoliti pa ispržiti na ulju.
3. U šerpi sa 5 dl vode skuvati kocku za supu.
4. Na ulju u kome su se pržile krmenadle izdinstati beli luk, a potom dodati šampinjone. Posoliti, dodati brašno i promešati.
5. Supu sjediniti sa pavlakom, promešati i dodati šampinjonima. Dinstati još malo pa sipati senf, usitnjen peršun i origano. Promešati te dinstati još oko 5 minuta.
6. Na ulju ispržiti komade patlidžana.
7. U vatrostalnoj posudi poređati patlidžane, a preko njih staviti krmenadle.
8. Preliti pripremljenim sosom od šampinjona, a potom i vinom.
9. Odgore poređati tost kačkavalj (ili bilo koji drugi sir) i pokriti folijom.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 40 minuta. Pred kraj pečenja skinuti foliju.

ljiljana mitrovic bela palanka
Recept Ljiljane Mitrović iz Bele Palanke