Start Deserti / Torte i kolači Kroasani sa eurokremom

Kroasani sa eurokremom

Clipboard24

Priprema:
1. U šoljici mlake vode rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostaviti ga da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati brašno, a u sredini napraviti udubljenje.
3. Brašnu dodati šećer, vanil-šećer, malo soli, ulje, prašak za pecivo i nadošli kvasac.
4. Postepeno dodavati mešavinu mlake i kisele vode i mesiti dok se ne dobije glatko, kompaktno testo. Ostaviti ga da naraste.
5. Margarin staviti u zamrzivač kako bi se lakše rendao.
6. Naraslo testo premesiti, a zatim ga razvući oklagijom. Odgore narendati 1/4 margarina. Zatim testo uviti kao pismo: prvo gornja strana, pa donja, zatim leva, pa desna. Dobijeno pismo preklopiti napola.
7. Uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru da odstoji 20 minuta.
8. Postupak razvijanja testa, rendanje margarina, preklapanje ponoviti još tri puta (margarin treba narendati ukupno četiri puta).
9. Razvući jednu veliku koru i iseći je na četvrtine, a zatim seći unakrsno na komade željene veličine.
10. Na svaki deo testa staviti pomalo posnog eurokrema i zavijati kiflice.
11. Ređati kiflice u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Recept Sandre Stojiljković Cvetković iz Niša
Recept Sandre
Stojiljković
Cvetković iz
Niša