Sastojci:
– 700 g brašna
– 4,5 dl mleka
– 3 žumanceta
– 2 kašike šećera
– 100 g margarina
– 20 g svežeg kvasca
– rendana kora od jedne pomorandže
– prstohvat soli
– 200 g čokolade
– 100 g margarina
– ulje za pečenje
Priprema
1. U 1,5 dl mlakog mleka dodati sveži kvasac, kašičicu šećera i brašna pa izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno umutiti margarin, žumanca, preostali šećer i rendanu koru pomorandže. Dodati polovinu brašna, so, nadošao kvasac, preostalo mleko i promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo.
3. Vanglicu nauljiti te u nju staviti umešeno testo i ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti na debljinu od 1,5 cm, a zatim većom okruglom modlom izvaditi krofne.
Sredine krofni izdubiti manjom okruglom modlom. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
5. Posebno rastopiti čokoladu sa margarinom. Pržene krofne gornjim delom umučiti u otopljenu čokoladu, sačekati da se čokolada stegne pa dekorisati po želji.