Sastojci:
– 1,1 kg mekog brašna
– 300 g sitnog sira
– 2 dl mleka, so
– 2 dl ulja + ulje za prženje
– 1 svež kvasac
– 1 kašičica šećera
– 1,8 dl kiselog mleka
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica sirćeta
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna te dodati ulje, sitni sir, nadošao kvasac, umućena jaja, kiselo mleko, sirće i prašak za pecivo. Dobro umutiti, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.
3. Vanglicu prekriti kesom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Potom testo istanjiti oklagijom i okruglim kalupom vaditi krofne. Pržiti ih na vrelom ulju najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net