Sastojci:
350 g krompira
2 jajeta
so
brašna po potrebi
350 g ćurećeg belog mesa
1 manja glavica luka
1 kašika seckanog peršuna
prstohvat mlevene paprike
4 pune kašike prezli
mešavina začina, ulje
200 g majoneza
Za paniranje:
2 jajeta
200 g prezli
150 g brašna
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kocke, a zatim ga obariti u slanoj vodi.
2. Ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohladi. Potom dodati jaje i malo brašna koliko je potrebno da se dobije smesa pogodna za oblikovanje.
3. Ćuretinu zajedno sa lukom samleti na mašini za mlevenje, dodati 4 kašike prezli, peršun, jaje, mlevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Nauljenim rukama uzimati manje količine fila i oblikovati kuglice veličine oraha. Kratko ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Ohlađene kuglice obložiti tankim slojem smese od krompira. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene.
6. Pržene kuglice preliti majonezom.