Sastojci:
6 krompira
4 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
6 kašičica putera
250-300 g braon šampinjona
morska so, šareni biber
sremuš ili mladi luk
ISPROBAJTE I… Slasna kolenica sa krompirom iz rerne
Priprema:
1. Krompir dobro oprati, osušiti, izbockati viljuškom i prepoloviti (ako je krupniji iseći na 3-4 pole). Beli luk ispasirati ili sitno iseckati.
2. Uključiti rernu da se ugreje na 180ºC.
3. Na pleh obložen papirom za pečenje položiti krompir prethodno premazan sa malo belog luka, bogato posoliti i premazati maslinovom uljem. Peći u ugrejanoj rerni oko 2 sata i 20 minuta.
4. Za to vreme pečurke očistiti i iseći na tanke listiće pa propržiti na malo putera dok ne dobiju rumenu boju i postanu hrskave. Začiniti i ostaviti sa strane.
5. Pečene krompire izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohlade.
6. Zatim, na svaku polutku dodati po malo putera i par prženih pečuraka, dodatno začiniti po ukusu i ukrasiti lukom po izboru.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net