Sastojci:
– 200g bekon slanine
– 1kg krompira
– 200g kačkavalja
– 500g paradajza
– 1 dl mleka
– 1 dl pavlake
– 3 jajeta
– 0,5 dl ulja
– vegeta, origano
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti slaninu a potom je izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od slanine napola propržiti krompir sa obe strane, te i njega izvaditi iz masnoće.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net