– 2 manje glavice crnog luka
– 300-350 g čvaraka
– 3-4 kašike belog vina
– 1 kašika masti
– 8-9 krompira
– srednje veličine
– 1 kašičica mlevene
– crvene paprike
– so, mešavina suvog
– biljnog začina
– bosiljak po ukusu
Isprobajte i…
Priprema :
1. Krompir oljuštiti, oprati i pažljivo izdubiti.
2. Luk sitno iseckati, pa propržiti na masti.
3. Zatim dodati mlevene čvarke i naliti belim vinom.
4. Posuti mlevenom crvenom paprikom i ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
5. Krompire napuniti pripremljenim filom, te ih poređati u zemljanu posudu (ili pleh).
6. Posoliti i začiniti po ukusu, a preostali fil rasporediti između krompira.
7. Sipati malo vode, prekriti alu-folijom (ili poklopcem) i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 50 minuta.
Recept Recept Sandre Stojiljković Cvetković iz Niša
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net