Sastojci:
½ kg belog krompira
4 jajeta
300 ml gustog jogurta
30 ml maslinovog ulja
2 kašike kapara
feferone
so, biber
korpice od testa
Priprema:
1. Jaja tvrdo skuvati u vodi sa malo soli i par kapi sirćeta. Kuvana jaja ohladiti, oljuštiti i sitno iseckani.
2. Krompir dobro oprati i skuvati u slanoj vodi. Nakon dvadesetak minuta proveriti da li je krompir kuvan, procediti vodu i ostaviti da se krompir prohladi. Oljuštiti krompir i što bolje ispasirati.
3. Kapare dobro ocediti od tečnosti i što bolje usitniti.
4. U dubljoj posudi pomešati jogurt, maslinovo ulje, seckane kapare, so i biber.
5. Dodati pasiran krompir, iseckana jaja i kapare.
6. Sve dobro promešati i dodatno začiniti po potrebi.
7. Salatom puniti korpice od testa, ukrasiti kiselim papričicama i poslužiti.