Sastojci:
9 krompira srednje
veličine
6 jaja
300 g feta sira
2 veze mladog luka
Za preliv:
300 g majoneza
100 g krem sira
2 dl jogurta
1 kašika senfa
1/2 limuna
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Zatim ga oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Jaja obariti pa ih oljuštiti i takođe izrendati na rende.
3. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove. Feta sir izrendati na krupno rende.
4. Posebno sjediniti majonez, krem sir, jogurt, senf i sok od limuna. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa za preliv.
5. U odgovarajuću staklenu činiju slojevito ređati rendani krompir, malo preliva, rendana jaja, preliv, mladi luk, preliv, feta sir, preliv. Postupak ponavljati na isti način dok se ne utroši
pripremljeni materijal. Gotovu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi pre služenja.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net