Sastojci:
-2 glavice crnog luka
-2 crvene paprike
-1 dl soka od paradajza
-300 g pirinča
-700 g krompira
-ulje po potrebi
-vode po potrebi
-mešavina suvog biljnog začina
-biber
Priprema:
1. Luk i papriku iseći na rebra, pa propržiti na malo ulja.
2. Potom dodati pirinač i pržiti još nekoliko minuta.
3. Zatim preliti paradajzom i pobiberiti, te dodati mešavinu suvog biljnog začina po ukusu, promešati i skinuti sa ringle.
4. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove, a zatim poređati u nauljen pleh.
5. Nakon toga preliti prethodno pripremljenom smesom od pirinča vodom da ogrezne
6. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 60 minuta uz dolivanje
vode po potrebi.
Recept Sanije Kurti iz Novog Sada.
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net