Sastojci:
– 8 krompira
– 100 g lenti dimljenog svinjskog vrata ili dimljene slanine
– 150 g Somborska sira
– 3 grančice svežeg bosiljka
– 200 g kačkavalja
– 50 g putera
– 1 glavica crnog luka
– 100 ml vode
– ulja po potrebi
– so i mleveni crni biber
ISPROBAJTE I… Punjeni zapečeni krompir
Priprema:
1. Krompire oljuštiti, a zatim ih izudubiti za punjenje.
2. Poređati ih u nauljenu tepsiju, a izdubljene delove krompira narendati na krupno rende.
3. Lente svinjskog vrata ili dimljenu slaninu iseckati na kocke.
4. Dobro zagrejati malo ulja, pa propržiti sitno seckan crni luk. Kada omekša, posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati kockice slanine ili suvog vrata, rendani krompir i puter.
5. Sve lepo promešati i još malo prodinstati, pa skloniti tiganj sa ringle.
6. Potom dodati sitno seckan bosiljak i Somborska sir, te izmešati da se ukusi spoje.
7. Pripremljenim filom napuniti izdubljene krompire, pa na svaki staviti po šnitu kačkavalja.
8. U posudu sa krompirom sipati 100 ml vode, zatim krompire poprskati uljem i zatvoriti tepsiju poklopcem.
9. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta (pred kraj pečenja možete skinuti poklopac).
10. Punjeni krompir servirati uz zelenu salatu.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net