Sastojci:
– 200 g pirinča
– 1 glavica crnog luka
– 50 g putera
– 50 g parmezana
– 200 g mladog sira
– 1 l supe od povrća
– 1 kašika seckanog peršuna
– 2 jajeta, ulje
– 150 g brašna
– 200 g prezli
– mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, a zatim ga pržiti na otopljenom puteru da porumeni.
2. Potom dodati pirinač i kratko pržiti uz neprestano mešanje. Postepeno dolivati supu od povrća uz povremeno mešanje dok pirinač ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začine po ukusu.
3. U prohlađen rižoto dodati izmrvljeni mladi sir i parmezan pa promešati.
4. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice veličine oraha.
5. Kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u dubokoj masnoći dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net