Za 4 osobe
Priprema: 30 min.
Mrsno jelo
Mirovanje: 30 min.
Sastojci:
– 160 g mlevenog keksa
– 300 g šećera
– 2 kašike ruma
– 250 g margarina
– 50 g kakaoa
Za valjanje kuglica:
– 50 g šećera u prahu
Priprema:
1. Margarin blagovremeno izvaditi iz frižidera i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšali margarin sa šećerom u prahu pa mutiti mikserom dok se ne dobije fini krem bez grudvica.
3. Potom dodati kakao prah i 2 kašike ruma pa polako promešati varjačom.
4. U pripremljenu smesu dodati mleveni keks (ukoliko se dodaje posni mleveni keks slatkiš će biti postan) pa opet izmešati da bi se dobila ujednačena masa pogodna za oblikovanje.
5. Kašikom vaditi manju količinu smese a zatim rukama oblikovati kuglice veličine oraha.
6. Pripremljene kuglice ravnomerno uvaljati u šećer u prahu.
7. Gotove bombice poslagati na tacnu i ostaviti u frižideru da se stegnu.
Recept Snežane Gavrilović iz Zaječara.
Arhiva: Bakina kujna