Sastojci:
500 g kora za pitu
250 g mrvljenog sira
4 jajeta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
250 ml kisele vode
so
Priprema:
1. Kore za pitu podeliti na dva dela, pa svaki deo uviti u rolat.
2. Rolate iseći na šnite, debljine 2 cm.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja sa uljem, pa dodati kiselu vodu, prašak za pecivo i sir. Na kraju posoliti po ukusu i lepo sjediniti.
4. Na dno kalupa za kuglof poređati jedan red rolata, tako da stoje uspravno, te preliti smesom za fil.
5. Preko toga poređati naredni sloj rolata, takođe uspravno, pa ponovo preliti filom. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal i dok se ne napuni kalup.
6. Preliti ostatkom fila i peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok ne porumeni.
7. Gotovu pitu izvrnuti iz kalupa na tanjir i poslužiti.