Priprema:
1. Bundevu iseći na kocke srednje veličine, prekriti je folijom i peći u rerni na 200 °C oko 60 minuta.
2. Gotovu bundevu izgnječiti viljuškom i napraviti pire.
3. Margarin penasto ulupati sa 125 g šećera i vanil-šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje. Dobro izmiksati.
4. Potom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, te dodati i pire od bundeve.
5. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen kalup i peći na 175 °C oko 50 minuta.
6. Za to vreme u odgovarajuću posudu iscediti sok od limuna i 2 pomorandže i dodati preostali šećer. Kuvati 10 minuta, dok se šećer ne otopi, pa ostaviti da se malo prohladi.
7. Gotov kuglof izvaditi iz kalupa, izbosti ga viljuškom, pa preliti prohlađenim sirupom.